!-- Google Tag Manager (noscript) -->
 

A lézeres szemhéjplasztika kiemelkedő előnyeiről

Legyen szó hagyományos vagy lézeres beavatkozásról, a szemhéjplasztika célja mindig ugyanaz: feszesebbé tenni a megereszkedett bőrt. Ahogy idősödünk, egyre erőteljesebbé válnak a természetes bőröregedés jelei: a bőr elveszíti a rugalmasságát és a feszességét, megereszkedik, megjelennek a mélyebb ráncok, barázdák.

A folyamat részben a kollagén és a hyaluronsav szintjének csökkenésének tudható be. A kollagén egy fehérje, amely többek között a bőr egyik fő összetevője, a hyaluronsav pedig rendkívüli vízmegkötő képességéről ismert. Ezek csökkenése bizonyos fokig lassítható ugyan, de gyakorlatilag megállíthatatlan, így eljön az a pont, amikor már csak a szemhéjplasztika hoz hatékony, látványos eredményt. A beavatkozásra nemcsak esztétikai, hanem látásjavítási okokból is szükség lehet.

 

A szemhéjplasztikán belül is a lézeres módszer az, amelyik a legkedvezőbb hatásokkal bír, legfőbb előnyei pedig a következők:

  • rendkívül precíz vonalvezetés

  • gyorsabb sebgyógyulás

  • a szövetkímélésnek köszönhető kevesebb bevérzés

  • kisebb duzzanat

  • és enyhébb fájdalom

 

A CO2 lézeres szemhéjplasztika menete

A beavatkozást egy előre megbeszélt időpontban tartott konzultáció előzi meg, amin az orvos és a páciens megbeszéli a szemhéjplasztika menetét és részleteit. Maga a műtét helyi érzéstelenítés mellett zajlik, teljesen fájdalommentesen. Attól függően, hogy csak a felső, csak az alsó vagy mindkét szemhéjat érinti, a műtéti idő változhat, de jellemzően nem tart tovább egy-két óránál. A szemhéjplasztika után az orvos által meghatározott ideig nem szabad megerőltető tevékenységet, fizikai munkát végezni és sportolni, mivel a megfelelő regenerációhoz pihenni szükséges. A varratszedés és a kontrollvizsgálatok időpontjait, részleteit is az orvos határozza meg.

A lézeres szemhéjplasztika során az orvos kimetszi az elvékonyodott, petyhüdté vált, megnyúlt, lógó bőrrészt, szükség esetén eltávolítja vagy átpozícionálja a zsírcsomókat, amelyek a táskák kialakulásáért felelősek, továbbá helyreállítja az ernyedt izmok feszességét. Alsó szemhéjplasztika esetében a szemhéjváz felvarrására is sor kerülhet az esetleges kifordulás megelőzésére.
 

Fontos szabályok lézeres szemhéjplasztika után

Közvetlenül a műtét után néhány órás megfigyelés következik, melynek leteltével a kliens hazamehet. Ahogy az már szóba került, a fizikai aktivitás mindenképp kerülendő. Célszerű megemelt pózban aludni, magas párnán, megelőzendő a fej előrebukását. Fájdalomcsillapítóval enyhíthetők a tünetek, és a hideg borogatás is segíthet. A sminkelés hetekig, a szoláriumozás, napozás és szaunázás viszont hónapokig kerülendő. Az első hetekben napszemüveg viselése ajánlott. A kontroll után, az orvos engedélyével, pár héttel a szemhéjplasztika után már végezhető könnyebb testmozgás. Természetesen a lábadozási időszak alatt több kontrollvizsgálatra is sor kerül az előre megbeszélt időpontokban.

Kérdése van a lézeres vagy a hagyományos szemhéjplasztikával kapcsolatban? Keressen bizalommal szemészet magánrendelésünk szakorvosait!

szemhejplasztika2.jpg