!-- Google Tag Manager (noscript) -->
 

Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztikával a ráncok ellen

 

A szemhéj környéke a bőr egyik legérzékenyebb területe, így nem csak itt jelentkeznek először az öregedés jelei, de itt is mutatkoznak legerősebben. A szemkörnyék bőre vékony, valamint kevesebb kötőszöveti rostot tartalmaz, így gyorsabban kiszárad, megereszkedik, illetve ráncosodik. Az idős korra lecsökkent kollagéntartalmú alsó és felső szemhéjak veszítenek rugalmasságukból, így szemkörnyéki duzzanat, illetve ráncok alakulhatnak ki. A szemhéj petyhüdtté válása, illetve megereszkedése a legtöbb esetben csupán esztétikai problémát okozhat, azonban sokszor a látásban is gondot jelenthet – ilyenkor mindenképp szükség lehet az egyszerűen elvégezhető szemhéjplasztikai műtétre.

A szemhéjplasztikai műtét menete

A szemhéjplasztika valójában a szemhéj természetes formájának műtéti úton kivitelezett rekonstrukciója, így segítve a pácienseknek visszanyerni a fiatalos megjelenést. A műtét igény szerint érintheti az alsó vagy a felső szemhéjat, illetve kiterjedhet a teljes szemkörnyékre is. A kezelés során speciális, alig látható technikánkkal eltávolítjuk a felesleges zsírszövetet, illetve a megereszkedett bőrterületeket.

Az alsó és felső szemhéjat érintő műtétek egyszerre vagy igény szerint külön-külön is elvégezhetők, illetve más ránctalanító kezeléssel, műtéttel is kombinálhatók.

A felső szemhéj műtétje során a természetes ránc vonalában végzünk bemetszést, így biztosítva a minél kevésbé látható hegeket, majd eltávolítjuk a bőrfelesleget, illetve a felesleges zsírszövetet.
 

Mit tegyen a műtét előtt?
 

A szemhéjplasztikai műtét orvosi beavatkozás, amelyet minden esetben szemész szakorvos végez. Rendkívüli tapasztalattal rendelkező orvosaink nagy jártasággal rendelkeznek a szem és környékének anatómiáját és működési jellegzetességeit illetően, ami a tökéletes esztétikai eredmény és a megtartott funkció szempontjából is kiemelten fontos. Szakembereinkkel a legjobb kezekben van: több éves szemsebészeti gyakorlat, több száz elvégzett beavatkozás és a legkorszerűbb eljárások (pl. széndioxid lézer) jellemzik munkánkat.

 A műtétet minden esetben személyes konzultáció és orvosi vizsgálat előzi meg, amelynek során orvosa megismeri kórtörténetét, illetve várakozásait a műtéttel kapcsolatban. Az előzetes konzultáció kiemelten fontos, hiszen a beteg ez alapján teljes magabiztossággal dönthet, melyik műtéti módot választja.

A legtöbb szemhéjplasztikai műtétet megelőzően elegendő egy laborvizsgálatot elvégezni, azonban amennyiben a páciens valamilyen betegségben szenved, gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy korábban más plasztikai műtéteken is átesett, egyéb vizsgálatokra is sor kerülhet.

A szemhéjplasztikai műtét utáni időszak
 

A szemhéjplasztikai műtét után gyors felépülési idő várható, azonban kiemelten fontos az előírások betartása.

 • A műtét utáni átlagosan 1 órás megfigyelési időszak következik, majd ha semmilyen komplikáció nem lépett fel, hazaküldjük a beteget.

 • A műtét után ödéma alakul ki a szem körül, ami azonban néhány napon belül elmúlik, majd a vérömlenyek legfeljebb tíz nap alatt maguktól felszívódnak.

 • A műtét szövődményeként kialakulhat kötőhártya-gyulladás, azonban ezt antibiotikus szemcseppel, illetve jegeléssel el lehet kerülni.

 • A műtétet követő egy hét végével kontrollvizsgálatra kell jelentkezni a varratok eltávolítására, ezelőtt kerülje a szem kifestését.

 • A műtet követő napokban védje szemét napszemüveggel, és kerülje a szoláriumot, illetve az erős napsütést!
   

Lézeres szemhéjplasztika
 

Klinikánkon az országban egyedülálló módon van mód széndioxid lézeres szemhéjplasztikára is. A lézersebészeti beavatkozás, illetve műtét előnyei a hagyományos sebészi szemhéjplasztikával szemben:

 • pontosabb eljárás, gyorsabb regeneráció

 • minimális vérzés (ennek következtében kisebb bevérzés): a lézer az erek zárásával a vágással egyidejűleg vérzéscsillapító hatással rendelkezik

 • kevésbé fájdalmas, a szövetroncsolás, a bevérzés és a duzzanat mértéke kisebb

 • gyorsabb és kedvezőbb gyógyulási folyamat

Tekintse meg lézeres szemhéjplasztikai műtétünk sajátosságait, és konzultáljon szakorvosainkkal a lehetőségekről!

szemhejplasztika1.jpg