!-- Google Tag Manager (noscript) -->
 
szemhejplasztika cover.png

Szemhéjplasztika

Szemhejplasztika VN1 (1).png

Legyen szó hagyományos vagy lézeres szemhéjplasztikáról, a cél mindig ugyanaz: feszesebbé tenni a megereszkedett bőrt. Ahogy idősödünk, egyre erőteljesebbé válnak a természetes bőröregedés jelei: a bőr elveszíti a rugalmasságát és a feszességét, megereszkedik, megjelennek a mélyebb ráncok, barázdák. Habár  a szemhéj petyhüdtté válása, megereszkedése, a legtöbb esetben csupán esztétikai problémát okoz, sokszor a látást is akadályozhatja – ilyenkor mindenképp javasolt az egyszerűen elvégezhető szemhéjplasztikai beavatkozás, ami valójában a szemhéj természetes formájának műtéti úton kivitelezett helyreállítása. Segítségével gyorsan és könnyedén visszanyerhető a fiatalos tekintet mely az egész arc megítélésére előnyös hatással van.

Újdonság! A széndioxid lézeres szemhéjplasztika kiemelkedő előnyei

Klinikánkon elérhető a napjaink legkorszerűbb technológiájának számító széndioxid lézeres szemhéjplasztika is. A lézersebészeti beavatkozás előnyei a hagyományos sebészi szemhéjplasztikával szemben:

  • rendkívül precíz vonalvezetés

  • gyorsabb és kedvezőbb sebgyógyulás

  • a szövetkímélésnek köszönhető kevesebb vérzés és bevérzés

  • kisebb duzzanat

  • enyhébb fájdalom

Tekintse meg lézeres szemhéjplasztikai műtétünkről készült videónkat és konzultáljon szakorvosainkkal a lehetőségekről!

Még több az eljárásról itt....

Szemhejplasztika VN3.png

A műtét előtt

A szemhéjplasztikai műtétet minden esetben egy kérdőíves felmérés és egy személyes konzultáció és orvosi vizsgálat előzi meg, amelynek során orvosa megismeri kórtörténetét, illetve várakozásait a műtéttel kapcsolatban. Az előzetes konzultáció kiemelten fontos, hiszen a páciens ez alapján teljes magabiztossággal dönthet, melyik műtéti módot választja.

A legtöbb szemhéjplasztikai műtétet megelőzően elegendő egy laborvizsgálatot elvégezni, azonban feltétlenül tájékoztassa az orvosát betegségeiről, szedett gyógyszereiről, korábbi plasztikai műtétekről. Ez esetben egyéb vizsgálatokra is sor kerülhet. A műtét előtti két hétben ha lehet kerülje az erős napsugárzást.

A szemhéjplasztika napja

A műtét reggelén, ha az orvos másképp nem kérte, gyógyszereit vegye be, reggelizzen, igyon folyadékot, ne sminkeljen. Ha lehet kísérővel érkezzen és hozzon napszemüveget. A műtét helyi érzéstelenítés mellett zajlik, teljesen fájdalommentesen és nem tart tovább egy óránál. A szemhéjplasztika során a természetes ránc vonalában az orvos kimetszi az elvékonyodott, megnyúlt bőrrészt, szükség esetén eltávolítja vagy átpozícionálja a zsírcsomókat, amelyek a táskák kialakulásáért felelősek, továbbá helyreállítja az ernyedt izmok feszességét, mindig figyelembe véve az arc szerkezetét. A műtét végén az összevart szemhéjra egy vékony ragasztócsíkot helyez, ami a varratszedésig fent marad. A műtétet követően, kb. 1 óra pihenés után otthonába tavozhat.

Szemhejplasztika VN2.png
Szemhejplasztika VN4 (1).png

Gyógyulás a műtét után

A műtét után enyhe duzzanat alakul ki a szem körül, ami azonban néhány napon belül elmúlik, majd a vérömlenyek legfeljebb tíz nap alatt maguktól felszívódnak. A lézeres beavatkozásnál tapasztalataink alapján mindez jóval hamarabb következik be.

A megerőltető fizikai aktivitás mindenképp kerülendő, legalább a varratszedésig (7-10 nap), majd fokozatosan eleinte könnyebb testmozgással lehet visszatérni a megszokott fizikai munkához, sportoláshoz. Célszerű megemelt pózban aludni, magas párnán, megelőzendő a fej előrebukását, a szemhéj duzzanatát. Fájdalomcsillapítóval enyhíthetők a tünetek, és a hideg borogatás is segíthet. A sminkelés hetekig, a szoláriumozás, napozás és szaunázás viszont hónapokig kerülendő. Az első hetekben napszemüveg viselése ajánlott.

Galéria

Gyógyult szemhéjplasztika

Gyógyult szemhéjplasztika

Műtét után és gyógyult szemhéjplasztika

Műtét után és gyógyult szemhéjplasztika

Gyógyult szemhéjplasztika

Gyógyult szemhéjplasztika

1 hetes varratszedés

1 hetes varratszedés