!-- Google Tag Manager (noscript) -->
 

Látásjavító lencsecsere

Ha már nem segít a szemüveg, és a túl magas dioptriaszám miatt lézeres szemműtét sem végezhető, a látásjavító lencsecsere hatékony megoldás a tökéletesen éles látás visszaszerzésére. Akárcsak a szürkehályog műtét során, szemészetünk látásjavító beavatkozása alkalmával olyan műlencsét helyezünk páciensünk szemébe, amely segítségével visszanyerheti tökéletes látását.
 

A szemészeti beavatkozás előnyei:

 • Akár teljesen megszabadulhat szemüvegétől.

 • Dioptriahatár, illetve felső korhatár nélkül elvégezhető.

 • Meggátolja a szem további romlását, illetve a szürkehályog későbbi kialakulását.

 • Gyors, fájdalommentes műtét.

 • Akár mindkét szem ugyanazon a napon operálható.

 • Rövid gyógyulási időszak.

   

Kinek javasolt a látásjavító műtét?

A látásjavító lencsecserét általában 45 éves kor felett ajánljuk, illetve olyan esetekben, amikor az általában javasolt lézeres szemműtét nem nyújt megfelelő megoldást. Amennyiben az ön szeme -12 vagy + 6 dioptriánál rosszabb, egy műlencse behelyezése akár teljes mértékben kiküszöbölheti a látásproblémákat.

A műtét elvégzése előtt ugyanakkor általános szemészeti vizsgálatot kell végezni annak érdekében, hogy eldönthessük, a páciens alkalmas-e a kezelésre. A fájdalommentes felmérés során szemész szakorvosaink felmérik, hogy fennáll-e bármilyen szembetegség, amely kizárja a műtét elvégzését, illetve meghatározzák a vizsgálat és a behelyezhető lencse fajtáját. A vizsgálatra a sikeres beavatkozás érdekében hozza magával korábbi leleteit!
 

A műtét menete

A fájdalommentes műtét menete a szürkehályog műtéthez hasonló. A 20 perces beavatkozás során egy 2,2 mm-es bemetszést végzünk, amelyen keresztül a legmodernebb ultrahangos technológia segítségével eltávolítjuk a szemlencsét, majd behelyezzük az új műlencsét. A seb lezárásához nincs szükség varratokra, a heg magától begyógyul.

A műtét utáni nagyjából egy órás megfigyelés leteltével a páciens kísérője társaságában távozhat klinikánkról. Az első kontrollvizsgálatra a műtétet követő napon kerül sor. Bár az eljárás egyszerű, és nem igényel hosszú gyógyulási időt, fontos, hogy a páciens a regeneráció időszaka alatt betartsa az alábbi előírásokat:

 • Egy hétig nem szabad hajat mosni.

 • Két hétig nem érheti víz a szemet.

 • Tilos dörzsölni a szemet.

 • Fokozottan kell ügyelni a higiéniára, az arcot csak tiszta kézzel lehet megérinteni.

 • Az előírt utasítások szerint az orvos által felírt szemcseppet kell használni.
   

 

Csak a legjobb minőségű műlencsék

Akárcsak a szürkehályog műtétnél használt műlencsék esetében, a látásjavító műtét során is többféle lencse közül választhat a páciens. A monofokális műlencsék igény szerint távolra vagy közelre való éleslátást biztosítják, míg a trifokális műlencsék, távolra, közelre és középtávra is lehetővé teszik az tökéletes látást, így a beavatkozás után akár egyáltalán nem lesz szükség szemüvegre.

A megfelelő műlencse kiválasztásakor szemész szakorvosunk figyelembe veszi a páciens életmódját, munkáját, szabadidős tevékenységeit, illetve életkorát. Jelentkezzen be vizsgálatunkra, és érdeklődjön a lehetőségekről szemészeti magánrendelésünkön!

latasjavito-lencsecsere.jpg